Teosyal

Injekcije na bazi hijaluronske kiseline

Šta se tretira injekcijama hijaluronske kiseline?

Injekcije hijaluronske kiseline su atraktivna opcija za poboljšanje kvaliteta i izgleda kože koji se prirodno narušavaju starenjem. Hijaluronska kiselina se može ubrizgati u kožu kako bi popunila i dala jedrinu određenim regijama. Injekcije hijaluronske kiseline primenjuju se za:

  • Ublažavanje bora
  • Modeliranje obraza
  • Korekciju kontura lica i oblika usana
  • Ublažavanje ugnuća
  • Redukovanje depresija na koži izazvanih ožiljcima od akni ili povredama
  • Poboljšanje elastičnosti i hidratacije kože lica, ruku, vrata i dekoltea

Kako se primenjuju injekcije hijaluronske kiseline­?

Nakon čišćenja regije koja se tretira antibakterijskim sredstvom, može se naneti lokalni anestetik za prevenciju bola. U Nekim slučajevima hijaluronski filer sadrži anestetik.

Tokom injektiranja, male količine hijaluronske kiseline ubrizgavaju se u površne ili duboke slojeve naše kože.

Nakon aplikacije lekar masira tretirano područje kako bi se postigla optimalna distribucija ubrizganog filera.

Procedura obično traje manje od 30 minuta, zavisno od područja koje se tretira.

Koliko su nam često potrebne injekcije hijaluronske injekcije­­?

Efekti hijaluronskih filera imaju različit vek trajanja, zavisno od vrste filera i područja na kom se aplikuje. Međutim, s obzirom na to da se hijaluronska kiselina razgrađuje i da je telo apsorbuje, efekti nisu trajni.

Da bi se postigli dugotrajni rezultati injektovanje treba ponavljati na 6 do 24 meseca.

Koliko traje vreme oporavka nakon tretmana hijaluronskim filerima­?

Većina pacijenata procedure podnosi bez iritacije i komplikacija, stoga i nije potrebno vreme oporavka. Neposredno nakon tretmana tretirana regija može biti crvena, otečena i modra, ali to nestaje nakon nekoliko dana.

Da li ste znali­?

U poređenju sa ubrizgavanjem trajnih filera, efekat svih hijaluronskih filera je reverzibilan i prirodno se eliminiše iz našeg tela tokom vremena.

Injekcije na bazi hijaluronske kiseline

Beauty proizvodi na bazi hijaluronske kiseline

Na koji način hijaluronska kiselina koristi našoj koži?

Jedinstvena sposobnost zadržavanja velike količine vode čini hijaluronsku kiselinu neprocenjivom za našu kožu. Kozmetički proizvodi sadrže hijaluronsku kiselinu kako bi kožu učinili glatkijom, mekšom, ujednačenijeg tona i generalno svežijeg izgleda.

S godinama se njena količina u našoj koži smanjuje što doprinosi gubitku hidratacije i elastičnosti kože i razvoju bora. Ovo se može rešiti dodavanjem hijaluronske kiseline u kozmetičke proizvode. U ovim proizvodima hijaluronska kiselina deluje kao humektant, što znači da povlači vodu u našu kožu i povećava sadržaj vode u epidermu.

Njena jedinstvena hidratantna i viskoelastična svojstva kožu čine mekšom i vraćaju njenu elastičnost, čime se postiže efekat protiv bora.

Koje su prednosti proizvoda na bazi hijaluronske kiseline?

Osim što obezbeđuju intenzivnu hidrataciju, jedrinu i čvrstinu našoj koži, proizvodi na bazi hijaluronske kiseline takođe poboljšavaju neujednačen ton i pomažu pri lečenju kože oštećene spoljašnjim faktorima kao što su aerozagađenje ili UV zračenje.

Ovaj molekul takođe igra važnu ulogu u smanjenju oksidativnih oštećenja kože nastalih usled unutrašnjih (normalan proces starenja) i spoljašnih faktora.

Osim toga, nedavno dizajnirane formulacije hijaluronske kiseline koje su prethodno spomenute, nude primetna poboljšanja sjaja, tonusa i teksture kože kada se dodaju serumima i kremama.

Beauty proizvodi na bazi hijaluronske kiseline
Newsletter